16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăMagazinTort Pădurea Neagră

Tort Pădurea Neagră

Ingrediente

Blat: 3 ouă la temperatura camerei, 250 g făină, 300 g zahăr, 115 ml ulei, 50 g cacao, 225 ml lapte, 1 1/2 linguriţă praf de copt, 3/4 linguriţă bicarbonat, un pliculeţ de zahăr vanilat, 1/4 linguriţă sare, ulei şi făină pentru tapetat forma.

Umplutura: 2 borcane de vişine din compot cu puţin alcool (500 g) sau în vişinată slabă, 250 g frişcă bătută cu zahăr pudră.

Montarea tortului: 500 g frişcă bătută cu zahăr praf, zeama de la vişine.

Mod de preparare: se încălzeşte cuptorul la 180°C. Se unge cu ulei şi se tapetează cu făină o formă cu diametrul de 21-23 cm. Într-un vas se amestecă făina cu zahărul, zahărul vanilat, cacaua, bicarbonatul, praful de copt şi sarea. Se adaugă ouăle, uleiul, laptele şi se amestecă până se omogenizează.

Se toarnă compoziţia în formă şi se dă la cuptor aproximativ 40 de minute. Se verifică blatul dacă este copt cu o scobitoare. Dacă o înfigeţi în mijloc şi iese curată înseamnă că este făcut. Se lasă să se răcorească pe un grătar.

Umplutura şi montarea tortului: blatul răcit se taie în trei felii egale pe orizontală. Păstraţi felia de jos care este cea mai dreaptă pentru pus deasupra. Pe un platou se pune prima felie şi se însiropează cu zeama de la vişine. Se pun 125 ml de frişcă. Pe aceasta se pun vişinele dintr-un borcan, scurse. Se presează cu măinile ca să intre în ea. Se repetă operaţia cu a doua felie de tort: însiropat, 125 ml frişcă, al doilea borcan de vişine.

Se pune ultima felie cu fundul în sus pentru a avea o suprafaţă uniformă. Se însiropează. Se pune frişca mai întâi pe margini în golurile formate la montarea tortului.

Se acoperă cu frişcă şi se decorează după preferinţă. Pe margine se poate pune ciocolată rasă. Se acoperă şi se pune la frigider cel puţin cinci ore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS